Mirarea de a fi

 Ce uscate sunt cuvintele! Se agață cu forță de corzile vocale și, încerci, dar nu reușești. Încerci să vorbești. Tâmplele parcă-ți pocnesc. În interiorul gâtului, curge sângele șiroaie. Atât de puternic sunt înțelenite de corzile vocale! Nu se pot naște cuvintele din hăul minții tale întrebătoare. Previziunea ta e sumbră. Vei vorbi și te vei îneca cu sângele izvorât din carnea ta încă vie.

 Sunt multe de spus, dar îți alegi cu mare grijă cuvintele căci fiecare forțare îți smulge din carne. Îți compui în minte cântecul de lebădă și ștergi cu guma invizibilă ce este de prisos în aria ta. Nu este loc pentru nuanțe, idei subtile, figuri de stil sau, cel mai grav, semne de punctuație.

 În cele din urmă ai înțeles,  îți spui mesajul și rămai mut pentru totdeauna, condamnat la o viață de furie clocotindă. Nu te-ai născut mut și îți este greu sa te obișnuiești.

Preferi sa nu mai exiști decât să forțezi inexplicabilul. 

Te-ai născut pentru a vorbi o singura dată. 

Te-ai născut pentru a spune o singură poveste, lucidă, coerentă. 

Te-ai născut cu un singur scop, de a transmite. Ești puntea dintre generații. Tot mai șubredă, desenată în vârf de creion fără apăsare, șoptit.

Plecarea ta nu este importantă cum nici venirea nu a fost. Tu tremuri și te gândești: Asta a fost tot? Atât de repede s-a scurs timpul?! Ca o adiere, ca un ticăit între două bătăi de aripi!

Comentarii

Top

Stare de veghe

Omul și-a pus Bunătatea în cui

Top 3 preocupări cotidiene

Mârțoaga la palat

Străfulgerare

La început de zbor

Echilibru egoist

Pietrele magice

Orașul celor 1000 de pietre

Ploaie de vară