Echilibru egoist




    Fiți egoiști, măcar o clipă! Trăiți acea bucurie de a vă iubi pe sine, de a vă cunoaște mai bine și înțelege această nevoie de împlinire. Înlăturați toate grijile cotidiene, lăsați-vă mintea liberă și ... zburați cu aripi clădite din sentimentul ingrat de a fi egoist. După ce veți gusta imensitatea clipei, nimic nu vă va mai face să judecați egoistul, poate doar, din când în când, egoismul. Căci egoistul de ocazie poate fi un zbor de bucurie, dar egoismul, o povară.

  Bucuria clipei nu se naște fără efort din partea voastră. Nu vă dă nimeni nimic! Nu așteptați, acționați! Clădiți-o pornind de la lucrurile mici, poate chiar microscopice în ecuația a vieții. Deci, treziți-vă de dimineață și alegeți repede din șifonier haina cu parfum de egoism. Asortați-o cu un mic accesoriu de prețuire de sine și dați sclipire întregii ținute cu atitudinea. Acum cu micul secret egoist în suflet sunteți pregătit pentru o zi de anostă normalitate în imperiul cenușiu al cotidianului. Veți întâlni aceeași oameni obtuzi, aceleași fețe inexpresive, aceleași idei șubrezite de atâta uzitare. Zâmbiți, râdeți în sinea voastră, în hohote, bucurați-vă de egoismul purtat căci e singura salvare în fața inepției, a grotescului calvar repetitiv și obsedant mânuit cu dibăcie de sufletele seci.

Când simțiți aerul că se rarefiază, trageți cu forță în piept parfumul! Oferiți-vă timp, spațiu, hrană! Reveniți, zâmbiți, râdeți, alintați-vă în sinea voastră! Sunteți bun, frumos, curat și... egoist! E șansa voastră să reveniți acasă cu daune mici și reparabile!  Dar, atenție, nu dați prea multă apă sau hrană micului egoist! Nu îl creșteți! Purtați-l doar în particule mici și stabile!

Comentarii

  1. Dacă vrem sa fim frumoși ține numai de noi insine'daca vrem sa fim urâți nu trebuie decât sa ne resemna cu amendamentul ca urâțenia vine dinspre semeni noștri. Așadar sa alegem frumosul. Nimic nu ne face mai bine decât frumosul în întreaga lui splendoare!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Top

Stare de veghe

Omul și-a pus Bunătatea în cui

Top 3 preocupări cotidiene

Mârțoaga la palat

Străfulgerare

La început de zbor

Pietrele magice

Orașul celor 1000 de pietre

Ploaie de vară