Transcendență

 


    Într-o zi, sufletul meu, sătul de atâta hoinăreală, se va așeza într-o floare. Se va învălui în petalele sale catifelate și va adormi în parfumul nectarului. Nu va cunoaște nici greutatea, nici grija trupului. Va dormi legănat în adierea blândă a vântului proaspăt venit din munți. Nu va avea dorințe care să-l macine, nici idealuri mai presus de floare. Se va odihni liniștit, fără chemări, cuvinte sau pasiuni arzătoare. Va fi ușor ca pana vulturului în aerul rece al înălțimilor. Nu va privi cu ochi, nu va atinge cu mâini, nu va păși cu picioare, nu va cânta, dar nici nu va plânge. Se va înveli în moliciunea petalelor parfumate și va țese, din fir de gând, leagănul liniștii eterne. Poate că șoaptele îl vor mai urmări o vreme. Poate că gândurile, îl vor mai iuți în legănatul lin. Poate că vor mai fi ochi care vor vrea să privească floarea. Dar sufletul va rezista în dulcea legănare. Va fi străin de tot ce este material sau ființă. 

    Sufletul meu, flămând de liniște, va adormi în floarea cu petale cărnoase. Nu va cunoaște setea, nici foamea lumească. Nu va pleca în visu-i liniștit spre țărmuri întunecate. Nu va înota în valuri, nici vârfurile munților nu le va urca. Nu va simți greutatea niciunei materii. Nu va iubi, dar nici nu va urî. Lupta, durerea, mândria sau lașitatea îi vor fi străine. Somnul îi va fi fără de vise. O simplă legănare dulce. 

    Sufletul meu, bătrân de atâta remușcare, va căuta odihna în cupa cu parfum a florii. Nu va mai zbura, căci aripa e frântă. Nu va mai pluti, căci trupul nu mai este. Va fi ușor, eteric și răcoros ca vântul în apropierea izvoarelor din munți,  

    Va trece vreme, clipe, ani, poate chiar secole, până ce sufletul meu se va trezi din somnul fraged de copil renăscut. Va vrea oare atunci să deschidă petalele florii? Va vrea să simtă vântul? Să guste roua? Să capete o nouă formă?

Comentarii

Top

Stare de veghe

Omul și-a pus Bunătatea în cui

Top 3 preocupări cotidiene

Mârțoaga la palat

Străfulgerare

La început de zbor

Echilibru egoist

Pietrele magice

Orașul celor 1000 de pietre

Ploaie de vară