Cu Himera la psiholog

 

M-am întâlnit cu Furnica, mergea spre serviciu gârbovită, îmbrăcată office cu geantă mare, grea , pantofii lustruiți , dar galbenă  la față și ochii morți în cap, cu vene verzi și cearcăne de mâl pungite. O salutai în grabă, mă salută sleită.

 




Mai la amiază, ne întâlnirăm  iară, la  cabinet. Căra himera
și o lungi pe vreo trei scaune. Era transparentă, gri-verde, aproape adormită. Apoi își șterse broboadele de sudoare și-și scoase o agendă.  Așa  nu se mai poate ! Intră! Lungi himera pe canapeaua și începu să spune ce o durea pe ea, căci himera era adormită de atâta legănat și purtat încolo, încoace ! 

Doamne, cât a mai crescut! O privi cum îi dansează osânza revărsată de pe canapeaua mică și cum gușa  se împreuna cu burta de nu se mai știa de forma trupului defel. O legăna ușor să spună și să răspundă, dar himera se-nălță și se făcu neagra, capătă forma, pumni mari și gheare de otel, umplu camera cu totul , sparse, pufni , întuneca și șuieră. PsY o potoli cu-n semn , o îngenunche , ea implora, târând-se ca o reptilă , se făcu mica , verde si transparenta, fugi sub canapea. 

Stăpâna o chemă, era fericita, o mângâie pe căpșor, și o  vârî în geantă. PsY ridică o sprânceană. Furnica plecă privirea.  Dar știa că nu se poate totul din prima,  mai sunt și alte etape

Nu era încă pregătită! Plecă!


Comentarii

Top

Stare de veghe

Omul și-a pus Bunătatea în cui

Top 3 preocupări cotidiene

Mârțoaga la palat

Străfulgerare

La început de zbor

Echilibru egoist

Pietrele magice

Orașul celor 1000 de pietre

Ploaie de vară