Gândite și răzgândite

 

    



De la o vreme încoace, schimbăm formele, reașezăm bornele, învârtim conceptele cu furca precum fânul vara la uscat. Etapele mițoasei proceduri sunt de-a dreptul  bicisnice. Ne cocoțăm ambițios în cel mai înalt copac și privim cu ochelari de cal. Nu ne oprim la atât, nechezăm amenințător la pădure că are umbre. Copacii nu sunt la fel de înalți, de tineri sau bătrâni. Ne încurcă și faptul că sunt soiuri diferite. Ce să mai spunem de uscături , răcoare sau lumea "suburbană" de la picioarele copacilor. 

De la înălțimea copacului  ales proclamăm MAREA SCHIMBARE

Cu ochiul acid măsurăm. Cu mâna sigură tăiem tot ce trece de înălțimea agreată de corbi. Ne supără și veșmintele pădurii colorate după anotimpuri. Vrem reformă și uniformizare, limitare și închistare. Gonim păsările cântătoare, vietățile mișcătoare. Oprim doar gândacii și furnicile. Decretăm: Pădurea va avea o singură culoare formată din amestecul celor patru anotimpuri. Și pentru că nu o putem defini, îi dăm un nume nou, lemndefoc. Pentru ideile cu aripi, colivii. Pentru gândurile luminate, sipete cu lacăte. Vântul jucăuș va sta fără suflare. Unduirile lucioase ale apei, schimbate în lac de acumulare. Parfumul pădurii va fi deratizat. Ecoul, desființat. Roadele, poamele, ciupercile, ghinda, fructele sălbatice, ursul, lupul, vulpea, cerbul și iepurele vor intra în planul de producție sub conducerea Coțofenei-sergent, așezată jos , pe prima cracă a copacului- sediu.

Facem un pas înapoi să avem viziune asupra întregii reforme.

Vai câtă nevoie era de NOI, dinozaurii schimbării!!! Cu câtă sete eram așteptați!!! Cum se mai cheamă ploaia doar la rădăcina copacului în care ne-am făcut cuibul! Și câți vulturi ciugulesc atent din creierele noastre " deschise"!


Comentarii

Top

Stare de veghe

Omul și-a pus Bunătatea în cui

Top 3 preocupări cotidiene

Mârțoaga la palat

Străfulgerare

La început de zbor

Echilibru egoist

Pietrele magice

Orașul celor 1000 de pietre

Ploaie de vară